• Mobilsamfunnet – positivt eller negativt?

    Posted on June 12th, 2017 admin No comments

    Vi har blitt et mobilsamfunn. Hva er det? Det er lett å se, bare se rundt deg nå: På toget, bussen, kinoen, og butikken: Uansett hvor du er så vil det ikke bare være en, men flere som stirrer på ned på mobilskjermen. Og det er ikke så rart, ettersom stort sett alt kan gjøres på mobilen nå. Alt er blitt tilpasset mobilen eller nettbrettet, og det er klart at dette er avhengighetsskapende. Man tenker kanskje ikke over det en gang, kjeder man seg eller skal man sjekke noe så har det blitt en vane å ta opp mobilen.

    Men så kommer spørsmålet, er dette en positiv eller negativ utvikling? Det er helt klart fordeler med det, med apper som Google Maps, mobilbank og kamera for eksempel. Det er kanskje ikke en nødvendighet, men det gjør virkelig hverdagen enklere. Ved hjelp av disse appene slipper man å drasse rundt på kart, GPS og kamera, og man slipper til og med å gå i banken!

    På den andre siden så lider det sosiale aspektet på grunn av det voldsomme mobilbruket: Man snakker mindre, ringer mindre og møtes mer sjelden. Det positive her er at man også har flere sosiale apper som Kik, WhatsApp og SnapChat, som kan være fantastisk gøyale og sosiale. Dette er gode alternativer til å holde kontakten med folk, men det er viktig å huske på at selv om mobilen er et fantastisk verktøy for kommunikasjon, så vil den aldri erstatte faktisk kommunikasjon.