• Å reparere telefonen istedenfor å kjøpe ny

  Posted on May 13th, 2019 admin No comments

  Mobiltelefoner er skjøre, og de fleste av oss opplever før eller siden at mobilen faller i bakken eller blir utsatt for støt eller væske. Dagens mobiltelefoner har ofte store skjermer av glass som dekker mer eller mindre hele mobilens overflate, noe som gjør at det er fort gjort å knuse mobilen.

  De fleste vil ha ny – eller i det minste fungerende – telefon raskest mulig. Bestiller du ny mobil på nett, kan det imidlertid ta mange dager før telefonen kommer i posten. Da gjelder det å tenke smart, og det kan være både billig, tidsbesparende og enkelt å velge reparasjon fremfor å kjøpe ny mobil.

  Et autorisert verksted kan hjelpe deg

  Mange faller for fristelsen til å levere mobilen inn til reparasjon hos verksteder som ikke er autorisert. Dette er ofte langt billigere enn autoriserte verksteder, men kommer også med en hake. Straks en uautorisert reparatør har ordnet mobilen din, risikerer du at eventuelle garantier fra mobilprodusenten ikke lenger er gjeldende.

  For å få originale deler til din mobiltelefon, er det viktig å levere telefonen til et autorisert verksted som kan reparere enheter fra både Apple, Samsung, Sony, Huawei og Motorola, for å nevne noen. Med autoriserte reparatører vet du også at delene/komponentene fungerer som de skal.

  Hva med å fikse mobilen selv?

  Noen velger også å ta saken i egne hender, dersom mobilen blir ødelagt. Det er ofte mulig å skifte både skjerm og batteri selv, men vær klar over at garantien som regel ikke vil gjelde når du gjør det på denne måten. Du risikerer også å gjøre vondt verre, dersom du ikke er mobilkyndig.

  Enkelte mobiltelefoner, som iPhone fra Apple, er i tillegg skrudd sammen på en måte som gjør det vanskelig å reparere telefonen selv. Du må kjøpe egne skrujern som er spesialtilpasset akkurat din modell, noe som gjør det hele mer innviklet. Det er noe enklere å reparere Samsung og andre merker selv.